Ihraam kopen voor Umrah: Hier moet je op letten

Ihraam kopen

Een ihraam kopen is essentieel als je op Umrah of Hadj gaat. De ihraam bestaat uit twee stukken witte stof. Deze kun je enigszins vergelijken met twee grote handdoeken. Een stuk gebruik je om het gedeelte van je navel tot je scheenbenen te bedekken. Het andere stuk sla je als een soort mantel om je heen. Voor de mannen is een ihraam verplicht. Vrouwen hoeven geen ihraam te dragen, zij hebben aan gewone islamitische kleding genoeg. Tijdens de ihraam status mogen ze geen niqaab of handschoenen dragen. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten omtrent de ihraam. We gaan in op de wijsheid achter het dragen hiervan. Daarnaast gaan we in op de soorten ihraam die op de markt verkrijgbaar zijn, de prijzen, en tenslotte waar je een ihraam kunt kopen.

Waarom moeten mannen een ihraam dragen?

De mannen dragen een ihraam omdat dit verplicht is en het de soennah van de Profeet ﷺ is. De wijsheid erachter is om gelijkheid te creëren tussen de pelgrims. Omdat alle mannen een ihraam aan hebben, zie je geen verschil meer in kleding. Het verschil tussen rijk en arm is niet meer te zien. Iedereen heeft een gelijke status: namelijk dienaar van Allah ﷻ. Iedereen komt om Allah ﷻ te aanbidden.

Je hebt vast weleens op beelden gezien dat mannen soms hun rechterschouder ontbloot hebben terwijl ze de ihraam aanhebben. Het is namelijk aanbevolen om dit bij de eerste tawaaf te doen, voor de eerste 3 rondjes die je om de Kaa’ba loopt. Toen de Profeet ﷺ en metgezellen terug waren in Mekka, gingen er geruchten rond bij de ongelovigen dat de moslims verzwakt waren door een ziekte uit Medina. De Profeet ﷺ beveelde de metgezellen daarom op om hun rechter schouders te ontbloten. Zo konden de ongelovigen zien (terwijl de moslims tawaaf deden) dat ze wel degelijk sterk en gezond waren.

Tijdens de Umrah draag je de ihraam voor ongeveer een halve dag. De Hadj duurt langer, daarin draag je de ihraam ongeveer twee en een halve dag. Op de dag van 10 Dhul Hijjah (offerfeest) mag je als je bepaalde rituelen hebt uitgevoerd de ihraam uitdoen.

Eisen waar een ihraam aan moet voldoen

De ihraam moet enkel en alleen 2 losse stukken stof zijn. Het volgende mag je als man niet als je in de ihraam status bent:

  • Kleren dragen anders dan de ihraam (ook geen ondergoed)
  • Je hoofd bedekken (bijvoorbeeld een hoed of pet)
  • Je gezicht bedekken
  • Je handen bedekken (horloge of ring)
  • Dichte schoenen dragen, slippers mag wel

Voor alle accurate info omtrent wat wel of niet mag: Zie de Handleiding voor Umrah en volg je Umrah begeleider!

Ihraam kopen

Welke soorten ihraam zijn er?

Zoals reeds uiteengezet is de Ihraam van essentieel belang en wordt deze gedragen door mannen tijdens de Umrah of Hadj. Er zijn verschillende soorten Ihraam. De meest gebruikte twee soorten zijn de Microvezel Ihraam en de Katoen Ihraam. Beide soorten Ihraam, zowel die van Microvezel als die van Katoen, kunnen goede opties voor jou zijn als pelgrim. De keuze tussen hen hangt af van je persoonlijke voorkeuren en specifieke behoeften.

De microvezel Ihraam

De microvezel ihraam biedt een combinatie van comfort, duurzaamheid en stijl. Het is gemaakt van moderne materialen die licht en zacht aanvoelen, waardoor je zelfs in uitdagende situaties comfortabel blijft. Deze optie gaat lang mee en behoudt zijn kwaliteit gedurende de hele pelgrimstocht, zonder te verslijten. Bovendien ziet microvezel Ihraam er vaak eigentijds uit, wat het een stijlvolle keuze maakt voor moderne pelgrims. En als extra voordeel is het meestal goedkoper dan de katoenen Ihraam.

De katoen Ihraam

De katoenen ihraam staat bekend om zijn natuurlijke eigenschappen. Het katoen voorkomt huidirritatie en biedt een ademend en absorberend vermogen, wat fijn is tijdens de intense fysieke inspanningen van de Umrah of Hadj. De stof houdt je lichaam koel en droog, waardoor je comfortabel blijft in de warme weersomstandigheden. Hoewel katoenen Ihraam doorgaans iets duurder is dan microvezel, is het de investering waard voor pelgrims die traditionele eigenschappen en de voordelen van katoen waarderen. Het is belangrijk om te onthouden dat beide materialen hun eigen unieke voordelen hebben, en de keuze tussen hen hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en behoeften.

Ihraam hulpmiddelen

Er zijn twee producten die vaak gebruikt worden voor het dragen van de ihraam. Veiligheidsspelden zijn erg handig om je ihraam waar nodig vast te maken. Het zijn tenslotte maar 2 stukken doek. Daarnaast is een riem ook handig, om te zorgen dat de ihraam goed vast blijft zitten.

Waar kan ik een ihraam kopen?

Je kunt hier gemakkelijk jouw ihraam bestellen met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Je kunt er ook direct de riem en veiligheidsspelden bij krijgen. De ihraam is snel in huis, en je kunt binnen 30 dagen kosteloos retourneren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *