Umrah 2023 prijzen (en 2024)

Bekijk hier Umrah 2023 prijzen. Vergelijk Umrah reizen van verschillende reisbureaus en kies het pakket dat het beste bij jou past.

Umrah Oktober 2023

Ga op Umrah in de Herfstvakantie.

Umrah November 2023

Ga op Umrah in het Najaar.

Umrah December 2023

Ga op Umrah in de Kerstvakantie.

Umrah Januari 2024

Ga op Umrah in het nieuwe jaar.

Umrah Februari 2024

Ga op Umrah in de voorjaarsvakantie.

Blijf op de hoogte van Umrah reizen:

Wat is Umrah?

Umrah is de kleine bedevaart voor moslims. Het is een soennah van de Profeet (ﷺ). Moslims gaan onder andere op Umrah voor de beloning, voor vergeving, en om hun geloof een boost te geven. Het is de kleine versie van de grote bedevaart, de Hadj. In tegenstelling tot de Hadj is de Umrah niet verplicht en kan deze het hele jaar door verricht worden. De Umrah vindt plaats in Mekka. Het is gebruikelijk om ook Medina te bezoeken, omdat dit voor moslims een bijzondere stad is en je toch in de buurt bent.

De Profeet () heeft gezegd: “De umrah die door een andere umrah opgevolgd wordt, doet de zonden tussen de twee vergeven en er is geen andere beloning voor de hadj die (door Allah) aanvaard is, dan het paradijs.” (bron)

Umrah 2023 prijzen

Hoe verricht je de Umrah?

De Umrah bestaat heel grofweg uit de volgende stappen. Volg je begeleider of een geleerde om te zorgen dat je de Umrah correct uitvoert. Deze stappen duren totaal ongeveer een halve dag.

  1. Ihraam aandoen en ihraam status binnentreden
  2. Tawaaf: 7 rondjes lopen om de kaa’ba
  3. Sa’y: 7 keer tussen de heuvels Safa en Marwa lopen
  4. Je haar scheren / trimmen / knippen

Umrah volgens de Maliki wetschool: Hadj en Umrah volgens de Maliki Madhab

 

Hoe kan ik op Umrah gaan?

Als je vanuit Nederland of België op Umrah wil gaan kan dat met een reisbureau. Er zijn reisbureaus die all-inclusive Umrah reizen aanbieden. Ook het visum wordt geregeld door het reisbureau. Je kunt simpelweg zo een reis boeken en met het reisbureau en de groep meegaan op Umrah. In principe kun je ook zonder reisbureau op Umrah met een toeristenvisum dat je hier kunt aanvragen. Je hebt dan echter geen begeleiding en geen hulp, je moet alles zelf regelen.

Hoe ziet een Umrah reis eruit?

Een Umrah reis met een reisbureau ziet er als volgt uit. Je verzamelt op het vliegveld in Amsterdam, daar begint je reis met de groep. De reis bestaat altijd uit zowel Mekka als Medina. De Umrah verricht je in Mekka. Als de reis begint met Medina vlieg je naar het vliegveld van Medina. Als de reis begint met Mekka (en gelijk de Umrah) vlieg je naar het vliegveld van Jeddah. We gaan er nu even vanuit dat de reis in Mekka begint.

Mekka

Voordat je in het vliegveld van Jeddah aankomt moet je (als man) al je ihraam aan hebben. Dat betekent dat je de ihraam aandoet op het vliegveld waar je overstapt, of vanaf Amsterdam mocht je niet overstappen en direct naar Jeddah vliegen. In het vliegtuig passeer je de Miqat, vanaf daar neem je de intentie in en begin je al met de Talbiyyah. Nadat je land in Jeddah ga je met de bus naar Mekka. Je legt je koffers neer in het hotel en rust even kort uit. Vervolgens begin je direct met de groep aan de Umrah. Je loopt vanaf het hotel naar Masjid Al Haram. Je verricht daar bij de kaaba de Tawaaf en daarna de Sa’y, vervolgens scheer of knip je je haar en is de Umrah klaar. In Mekka krijg je nog een excursie met de groep waarbij je een aantal plekken bezoekt. De rest van de dagen in Mekka ben je bezig met de 5 gebeden in Masjid Al Haram te bidden.

Medina

Na een aantal dagen doorgebracht te hebben in Mekka ga je met de bus naar Medina. Dat is een busrit van ongeveer 6 uur. Ook daar krijg je een excursie en uitleg over de Rawdah en het groeten van de Profeet ﷺ. Wees ook in Medina bezig met alle gebeden in Masjid Annabawi te verrichten. Na de dagen in Medina vlieg je weer terug naar Nederland.

De Profeet (ﷺ) heeft gezegd: “Een gebed in mijn moskee hier (in Medina) is beter dan duizend gebeden in een andere moskee, behalve de heilige moskee (in Mekka). Een gebed in de heilige moskee (in Mekka) is beter dan honderdduizend gebeden ergens anders.” bron

Umrah 2022 prijzen

Umrah 2023 Prijzen / Kosten

Zo een Umrah reis kost meestal tussen de €1700 en €2000 per persoon. De prijs hangt af van het aantal dagen, het aantal personen per kamer, de hotels en de vlucht. Bekijk hier de prijzen per maand.