Umrah 2024 prijzen

Bekijk hier Umrah 2024 prijzen. Vergelijk Umrah pakketten van verschillende reisbureaus en kies het pakket dat het beste bij jou past. Een Umrah reis kost meestal tussen de €1800 en €2200 per persoon. De prijs hangt vooral af van de periode, het aantal dagen en de vliegmaatschappij.

Wanneer wil je op Umrah gaan?

Umrah 2024 Voorbereiding

Inlezen Rituelen

Lees je alvast in over de rituelen. Dan weet je beter wat je moet doen, en waarom je het doet. Bekijk hier een handleiding volgens de Maliki wetschool. Je kunt je ook alvast inlezen over de Umrah excursies.

Documenten

Zorg ervoor dat je paspoort nog 6 maanden geldig is, vanaf de datum dat je terugkomt in Nederland. Je hebt gelukkig geen enkele vaccinatie meer nodig voor de Umrah. Je visum wordt geregeld door het reisbureau.

Benodigdheden

Uiteraard is het handig om bepaalde spullen mee te nemen die tijdens je reis van pas zullen komen. We hebben daarom een Umrah checklist voor je opgesteld. Hierin staan alle benodigdheden en wat handige tips. 

Umrah 2024 boeken:
Zo werkt het

Stap 1

Vergelijken

Ga naar de Umrah 2024 pagina. Kies de maand die het beste uitkomt. Vergelijk vervolgens direct de beschikbare pakketten.

Stap 2

Meer informatie

Heb je interesse in een Umrah pakket? Stuur ons een bericht. Wij vertellen je meer over de reis en het reisbureau dat de reis aanbiedt.​

Stap 3

Boeken

Klaar om te boeken? We sturen je alle contactgegevens van het reisbureau. Je kunt direct boeken bij het reisbureau zelf zonder tussenpersoon.

Eerstvolgende Umrah Pakketten

Bekijk de Umrah 2024 prijzen door een van de periodes te selecteren.

Umrah

Umrah
Ramadan

Umrah

Umrah
Meivakantie

Wat houdt een Umrah in?

Umrah is de kleine bedevaart. Het is een soennah van de Profeet ﷺ. Moslims gaan onder andere op Umrah voor de beloning, voor vergeving, en om hun geloof een boost te geven. Het is de kleine versie van de grote bedevaart, de Hadj. In tegenstelling tot de Hadj is de Umrah niet verplicht en kan deze het hele jaar door verricht worden. De Umrah vindt plaats in Mekka. Het is gebruikelijk om ook Medina te bezoeken, omdat dit een hele bijzondere en gezegende stad is en je toch in de buurt bent.

Hoe verricht je de Umrah?

Volg je begeleider of een geleerde om te zorgen dat je de Umrah correct uitvoert. De Umrah bestaat in grote lijnen uit de volgende stappen. Deze stappen duren totaal ongeveer een halve dag.

  1. Intentie en ihraam, miqaat binnenkomen
  2. Tawaaf: 7 rondjes lopen om de kaa’ba
  3. Sa’y: 7 keer tussen de heuvels Safa en Marwa lopen
  4. Je haar scheren, trimmen of knippen

Umrah volgens de Maliki wetschool: Hadj en Umrah volgens de Maliki Madhab

Umrah 2024 prijzen

Hoe kan ik op Umrah gaan?

Als je vanuit Nederland of België op Umrah wil gaan kan dat met een reisbureau. Er zijn reisbureaus die all-inclusive Umrah reizen aanbieden. Ook het visum wordt geregeld door het reisbureau. Je kunt simpelweg zo een reis boeken en met het reisbureau en de groep meegaan op Umrah. In principe kun je ook zonder reisbureau op Umrah met een toeristenvisum dat je hier kunt aanvragen. Je hebt dan echter geen begeleiding en geen hulp, je moet alles zelf regelen.

Hoe ziet een Umrah reis eruit?

Een Umrah reis met een reisbureau ziet er als volgt uit. Je verzamelt op het vliegveld in Amsterdam, daar begint je reis met de groep. De reis bestaat altijd uit zowel Mekka als Medina. De Umrah verricht je in Mekka. Als de reis begint met Medina vlieg je naar het vliegveld van Medina. Als de reis begint met Mekka (en gelijk de Umrah) vlieg je naar het vliegveld van Jeddah. We gaan er nu even vanuit dat de reis in Mekka begint.

Mekka

Voordat je in het vliegveld van Jeddah aankomt moet je (als man) al je ihraam aan hebben. Dat betekent dat je de ihraam aandoet op het vliegveld waar je overstapt, of vanaf Amsterdam mocht je niet overstappen en direct naar Jeddah vliegen. In het vliegtuig passeer je de Miqat, vanaf daar neem je de intentie in en begin je al met de Talbiyyah. Nadat je land in Jeddah ga je met de bus naar Mekka. Je legt je koffers neer in het hotel en rust even kort uit.

 Vervolgens begin je direct met de groep aan de Umrah. Je loopt vanaf het hotel naar Masjid Al Haram. Je verricht daar bij de kaaba de Tawaaf en daarna de Sa’y, vervolgens scheer of knip je je haar en is de Umrah klaar. In Mekka krijg je nog een excursie met de groep waarbij je een aantal plekken bezoekt. De rest van de dagen in Mekka ben je bezig met de 5 gebeden in Masjid Al Haram te bidden.

Medina

Na een aantal dagen doorgebracht te hebben in Mekka ga je met de bus naar Medina. Dat is een busrit van ongeveer 6 uur. Ook daar krijg je een excursie en uitleg over de Rawdah en het groeten van de Profeet ﷺ. Wees ook in Medina bezig met alle gebeden in Masjid Annabawi te verrichten. Na de dagen in Medina vlieg je weer terug naar Nederland.

De Profeet (ﷺ) heeft gezegd: “Een gebed in mijn moskee hier (in Medina) is beter dan duizend gebeden in een andere moskee, behalve de heilige moskee (in Mekka). Een gebed in de heilige moskee (in Mekka) is beter dan honderdduizend gebeden ergens anders.” bron

Umrah 2024

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang belangrijk nieuws en aanbiedingen:

FAQ

Heb ik als vrouw een mahram nodig?

In theorie kunnen ook vrouwen zonder mahram afreizen om de Umrah te verrichten. De meeste reisbureaus accepteren echter geen vrouwen zonder mahram. Andere reisbureaus accepteren dit weer wel. Het verschilt dus per reisbureau.

Is een vaccinatie verplicht voor Umrah 2024?

Voor de Umrah is gelukkig geen enkele vaccinatie meer nodig. Dit geldt echter niet voor de Hadj.

Wat moet je meenemen op Umrah?

We hebben een checklist voor je gemaakt met de spullen die je mee moet nemen als je op Umrah gaat. Zie hier de Umrah Checklist.

Kan ik alleen op Umrah zonder reisbureau?

Je kunt in principe alleen op Umrah zonder reisbureau. Online kan je een Umrah visum aanvragen, vliegtickets boeken en hotels boeken voor je Umrah. Lees hier meer over zelf je umrah regelen.